Coperta Materialelor ConferinteiLa 31 mai 2016 la Chișinău în incinta Bibliotecii Centrale a Bibliotecii Municipale ”B.P.Hasdeu” pentru prima dată în istorie a avut loc o Conferință Științifică cu tema: MAREȘALUL ANTONESCU ÎN ISTORIE ȘI ISTORIOGRAFIE, eveniment dedicat celor 70 de ani de la masacrarea Mareșalului Ion Antonescu și a celorlalți membri ai  guvernului. Inițiator și organizator al acestui eveniment a fost istoricul-arhivist și publicist Alexandru Moraru, șef oficiu la Biblioteca Centrală a BM Hasdeu. Cu o susținere morală și ajutor esențial, alături de el s-au aliniat dr.hab. Anatol Petrencu și bibliotecara principală a Bibliotecii Centrale doamna Elena Șendrea.Deși sala a fost arhiplină, deși în fața celor prezenți au vorbit specialiști consacrați în materie, deși au fost invitate toate mijloacele de informare a presei scrise și electronici, nimeni în afară de revista ART-EMIS.RO n-a publicat nici o informație câtuși de modestă despre acest eveniment. Nu este secret, că cine plătește, acela comandă muzica. Chiar presa de la Chișinău, considerată de unii democratică, patriotică, proromânească n-a șoptit nici un cuvânt despre această conferință științifică. Un număr mare de istorici, care se prezintă, mai ales în România drept mari patrioți, au refuzat sub diferite motive să fie prezenți la eveniment. Din acest motiv și se zice, păzește-mă Doamne de prieteni, că de dușmani mă voi păzi singur!

E greu de înțeles lașitatea, frica, nemernicia unor colegi de breaslă, care din frica sa nu piardă scaunul puhab și moale sunt gata s-o pună pe jăratec și pe mama. Judecând la rece despre această conferință, poți înțelege, cât de mare a fost curajul  celor două  distinse doamne, istorice dr. Viorica Olaru Cemârtan și Daniela Buga, care nu numai că au fost prezente, dar și au prezentat două comunicări excepționale, primite de public cu aplauze furtunoase. Adevărat vă spun, aceste două femei, fac cât o mie de bărbați! Așa se face istoria adevărată- cu oameni adevărați, neînfricați, care sunt gata să facă tot pentru Adevăr sau restabilirea lui. Acesta est profesionalism!

În consecință nu ne rămâne decât să lăsăm istoria să-i judece…

 

 

Despre Cronicaru

Alexandru Moraru, Istoric-arhivist, publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al multor culegeri de documente de arhivă, menționate la Salonul Internațional de Carte din 2010 și 2015, iar cartea Basarabia: Scrisori către Mareșal a intrat în topul celor 10 cele mai citite cărți din Republica Moldova pentru anul 2014

Un răspuns »

  1. Mindru Petru spune:

    Felicitari pentru munca pe care o desfasurati si pentru curajul dovedit pentru promovarea istoriei si a eroilor acestui popor! Va salut cu multa pretuire si va asteptam la Cluj-Napoca. LA MULTI ANI romanilor oriunde va aflati!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s