Câini vagabonzi, casele de români şi ţigani, mizere, fără lumină, apă şi săpun, la marginea marginii Bucureştiului, capitala României

ue-2015Se scriu şi se publică în aceste zile munţi de comentarii despre valul uriaş de emigrări ilegale din nordul Africii şi, mai ales, din lumea islamică. În fapt, este vorba de a treia invazie a Europei din timpurile moderne, după cea a mongolilor din secolul 13 şi efortul prelungit din secolul al XVII-lea al Imperiului Otoman de a înainta din Balcani şi Est către centrul şi apusul european, stăvilit la 1683, la Viena, odată cu despresurarea marelui oraş de către coaliţia oştilor creştine. Privind, însă, mai atent lucrurile, atât hoardele de africani şi de islamici năvălite peste frontierele, drumurile, gările, ogoarele şi câmpiile europenilor, cât şi alte mari neajunsuri ce zgâlţâie ţâţânile continentului, se poate spune că Europa este în cădere liberă. Că Uniunea Europeană se confruntă cu probleme grave, fiecare dintre ele cu un potenţial catastrofal. Prima este că U.E. nu are sens din punct de vedere economic. Că cetăţenii ei sunt împărţit clar în două categorii, pe două axe, Nord-Sud şi Vest-Est, cei bogaţi şi cei săraci. Europa unificată „cea mai occidentală”, ca să spunem aşa, s-a format la începuturile Uniunii, în 1957 („cei 6″, Franţa, Germania, Italia, Belgia, Luxemburgul şi Olanda) şi 1960, alţi 7 şi a fost, probabil, o realitate rezonabilă, justificată de geografie, istorie şi interese comune. După 1960, povestea integrării şi extinderii europene s-a complicat, a mers prin hârtoape, cu nesfârşite poticneli, astăzi U.E. include 28 de membri, din Portugalia în Estonia, de la castelele perfect întreţinute de 1.000 de ani, cu mobilier şi armuri medievale şterse de praf în fiecare zi, din nordul Scoţiei, şi până la drumurile de pământ şterse de praf niciodată, câini vagabonzi şi casele de români şi ţigani, mizere, fără lumină, apă şi săpun, de la marginea marginii Bucureştiului, capitala României.

„Părinţii” nevolnici de la Bruxelles spun numai prostii, americanii, tac mâlc

Deşi a fost o idee atractivă pentru lideri şi elite, o asemenea extindere fără limite a fost o eroare manifestă din punct de vedere economic, astăzi neajunsurile ei se văd pretutindeni – criza din Grecia, cu foarte posibile efecte de domino, îi copleşeşte pe toţi, greci sau nu, iar moneda euro, apărută de numai 15 ani, arată ca un „rebel fără cauză”, nimeni nu ştie pe cine trebuie să sprijine, pe germani, sau pe greci? Pe de altă parte, în aceste zile, U.E. pare să fi ajuns pe marginea prăbuşirii identitare, sociale şi culturale. Nu se poate confrunta cu torentele dezlănţuite de invadatori africani şi islamici – se zice că numărul lor va ajunge anul acesta la un milion, spre a sugera proporţiile catastrofei spunem doar că în 1907, anul-record al imigrărilor în S.U.A., din toată Europa au imigrat peste ocean numai 1.285.349 persoane! Pe atunci, în „foame” demografică şi mega-expansiune economică, America a avut posibilitatea să-i primească, astăzi Europa nu-i poate primi şi absorbi şi, mai ales, nu-i poate opri. Violul Europei – violul este subiect încins la roşu în prezent în România – de către un grup afro-islamic se întâmplă sub ochii noştri, în timp real, transmis în direct de toate televiziunile celor 28, şi celelalte surse mediatice internaţionale. „Părinţii” nevolnici ai victimei, ai violatei, părinţii ei de la Bruxelles, spun numai prostii. Aliaţii cei mai de nădejde ai europenilor, americanii, tac mâlc, o fi asta un semn că le place ce văd? Poliţiile naţionale sunt depăşite. Armatele naţionale europene stau cuminţi în cazărmi.

Emigranţii ilegali, „muniţie vie” pentru iminenta şi apropiata ciocnire a civilizaţiilor

Organizaţia nord-atlantică se face că nu vede şi nu aude nimic, ea nu există nici pe mări şi nici pe uscat, în schimb se pregăteşte de apropiatele super-manevre terestre, navale şi aeriene din toamnă, cu 36.000 de soldaţi – Europa piere şi baba N.A.T.O. se piaptănă undeva, prin Portugalia. Şi astfel, securitatea poliţienească, militară şi defensivă euro-atlantică a Europei a clacat. Nici una dintre cele trei componente ale ei nu poate sau nu au primit ordin să-i protejeze pe europeni, pe platnicii din banii, taxele şi impozitele cărora trăiesc. Printre emigranţii ilegali, cei mai mulţi familii, cu siguranţă că se ascund şi criminali, viitori terorişti islamici, traficanţi de droguri, aroganţi şi ticăloşi care urăsc visceral Europa creştină – ultimii o adevărată „muniţie vie” pentru iminenta şi apropiata ciocnire a civilizaţiilor. Uitându-ne mai atent la invazie, la invadatori, la pedigree-ul religios şi la viziunea lor despre viaţă, vedem că ceea ce ni s-a părut, până acum, o problemă imposibil de rezolvat, anume deosebirile cultural-lingvistice şi socio-economice dintre diferiţi europeni, este floare la ureche, păleşte pe lângă diferenţele dintre aceştia şi năvălitori. Acum, se află sub asediu identitatea, cultura, ordinea socială, bunăstarea economică şi stilul de viaţă europene. De unde până acum tragicul ghetou a existat în Europa ici şi colo, într-un timp sau altul, în clipa de faţă se naşte riscul ca întregul continent să devină o sumă de ghetouri, segregate şi securizate după putinţa fiecărei comunităţi. „Melting pot”-ul american, „vasul de topire” a tuturor imigranţilor într-o singură naţiune, n-a existat niciodată, şi nu poate exista în Europa. Şansele sunt zero ca europenii să-i adopte pe cei care i-au invadat, după cum sunt zero şi şansele ca invadatorii să adopte, vreodată, „Visul european”. Mulţi dintre ei nu au nimic în comun cu pretinsul statut de refugiaţi, nu au asupra lor nici un act de identitate şi refuză să spună care este ţara lor de origine, spre a nu putea fi deportaţi. Astfel, dovedesc nu ignoranţă, ci faptul că sunt şmecheri, „macho”, şi ştiu mai multe despre noi şi prostia noastră, decât ştim noi despre ei, obrăznicia şi intenţiile lor tăinuite. Prognoza deci este una singură: ceea ce vedem că se întâmplă nu se poate decât agrava. Spus pe şleau, Europa, şi violată, şi cu banii luaţi!

RADU TOMA
Grafica – Ion Măldărescu

SURSA: http://www.art-emis.ro

Despre Cronicaru

Alexandru Moraru, Istoric-arhivist, publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al multor culegeri de documente de arhivă, menționate la Salonul Internațional de Carte din 2010 și 2015, iar cartea Basarabia: Scrisori către Mareșal a intrat în topul celor 10 cele mai citite cărți din Republica Moldova pentru anul 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s